<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0"
	xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/"
	xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/"
	xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"
	xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom"
	xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/"
	xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/"
	>

<channel>
	<title>Masážní pleťový olej &#8211; Ayuderm</title>
	<atom:link href="https://ayuderm.cz/kosmetika/plet/pletove-masazni-oleje/feed/" rel="self" type="application/rss+xml" />
	<link>https://ayuderm.cz</link>
	<description>Ayurvédská profesionální kosmetika</description>
	<lastBuildDate>Wed, 02 Sep 2026 10:31:34 +0000</lastBuildDate>
	<language>cs</language>
	<sy:updatePeriod>
	hourly	</sy:updatePeriod>
	<sy:updateFrequency>
	1	</sy:updateFrequency>
	<generator>https://wordpress.org/?v=7.0.8</generator>

<image>
	<url>https://ayuderm.cz/wp-content/uploads/2026/01/cropped-lotos1-32x32.png</url>
	<title>Masážní pleťový olej &#8211; Ayuderm</title>
	<link>https://ayuderm.cz</link>
	<width>32</width>
	<height>32</height>
</image> 
	<item>
		<title>Meruňkový pleťový masážní olej &#8211; nové složení</title>
		<link>https://ayuderm.cz/produkt/merunkovy-pletovy-olej/</link>
					<comments>https://ayuderm.cz/produkt/merunkovy-pletovy-olej/#respond</comments>
		
		<dc:creator><![CDATA[Bára]]></dc:creator>
		<pubDate>Sat, 10 Aug 2024 10:20:49 +0000</pubDate>
				<guid isPermaLink="false">https://www.ayuderm.cz/?post_type=product&#038;p=5268</guid>

					<description><![CDATA[Pleťový masážní olej - zjemňující a pečující]]></description>
										<content:encoded><![CDATA[<p>Obohaceno o jojobový a mandlový olej</p>
<p><strong>Mandlový olej  Mandlový olej (Prunus Amygdalus Dulcis Oil)</strong> patří mezi nejjemnější a nejlépe snášené rostlinné oleje v kosmetice. V ájurvédské i moderní péči o pleť je ceněn pro svou vyživující, zklidňující a regenerační kvalitu.Obsahuje vysoký podíl <strong data-start="398" data-end="451">nenasycených mastných kyselin (olejová, linolová), </strong></p>
<p>Posiluje kožní bariéru, Pomáhá udržovat vláčnost bez pocitu těžkosti,  Ideální pro suchou, citlivou a zralou pleť. Zanechává pokožku sametovou, Zlepšuje elasticitu, Při pravidelném používání sjednocuje texturu pleti Obsahuje <strong data-start="774" data-end="787">vitamin E</strong> – silný antioxidant</p>
<p><strong>Caprylic</strong> olej má na pokožku výrazné zjemňující a vyhlazující účinky, na povrchu pleti vytvoří ochranný film a tím uzamyká přirozenou hydrataci. Zároveň umožňuje dalším složkám, aby se lépe vstřebaly do hlubších vrstev. Také má antibakteriální, antimykotické a antimikrobiální účinky. Na pleti zanechává nemastný, hedvábný pocit, proto bývá jako náhrada za mastné, nestabilní rostlinné oleje.</p>
<p><strong>Meruňkový olej</strong> se získává z meruňkových jader a má vysoký obsah nenasycených esenciálních kyselin, zejména olejové a linoleové. Vstřebává se dokonale a nezanechává pocit mastnoty. Obsahuje rovněž vysoký podíl vitaminu A a vitaminu E.</p>
<p>Meruňkový olej přispívá k hydrataci pokožky, zvláčňuje ji a regeneruje. Je vhodný k ošetření všech typů pletí, zejména však suché, jemné a citlivé až velmi citlivé.Z toho důvodu je jedním z nejčastěji užívaných olejů pro <strong>ošetření jemné pokožky novorozenců a malých dětí.</strong> Hodí se dobře také k péči o pokožku po slunění. Má přirozené jemné aroma a pro svoji lehkost jej lze velmi dobře využít pro masáž obličeje.</p>
<p><strong>Jojobový olej </strong>(Simmondsia Chinensis Seed Oil) je ve skutečnosti tekutý vosk. Svým složením je velmi podobný přirozenému kožnímu mazu, a proto patří mezi nejlépe snášené oleje vůbec. Hlavní účinky na pleť  Pomáhá vyrovnávat mastnotu, Neucpává póry (nízká komedogenita), Vhodný i pro aknózní pleť</p>
<p><strong> </strong>Skladujte na chladném a temném místě.</p>
<p>INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopherol, Aroma</p>
]]></content:encoded>
					
					<wfw:commentRss>https://ayuderm.cz/produkt/merunkovy-pletovy-olej/feed/</wfw:commentRss>
			<slash:comments>0</slash:comments>
		
		
			</item>
	</channel>
</rss>
